Сибиу- Биертан-Сигишоара-Алба Юлия-

Цена: от 179 лв

Категория: Екскурзии › Автобусни
Екскурзия до Сибиу – Биертан – Сигишоара – Алба Юлия

НОВО

„ПРИКАЗНА РУМЪНИЯ”:
СИБИУ – БИЕРТАН – СИГИШОАРА – АЛБА ЮЛИЯ
 
3 дни / 2 нощувки
с тръгване от Бургас, Варна, Шумен и Русе
 
06-08.05.2017 г.
02-04.06.2017 г.; 07-09.07.2017 г.; 01-03.09.2017 г.; 03-05.11.2017 г.; 01-03.12.2017 г.

1-ви ден:

05.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ срещу хотел “Булаир“; в 07.00 ч. от Варна, ул.”Антим I” по маршрут Шумен – Русе – Сибиу. Около 11.00 ч. преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Почивки по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Сибиу град с богата история, Европейска столица на културата през 2007. Нощувка.

2-ри ден:

Закуска. 08.00 ч.  Отпътуване за Сигишоара – един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, родно място на Влад Цепеш, с очарователна архитектура и исторически център, част от световното културното наследство на ЮНЕСКО. Свободно време за разходка из тесните криволичещи улички на града с основни туристически забележителности: Цитаделата, Часовниковата кула, Църквата на Доминиканския манастир, Къщата на Влад  Цепеш – Дракула,  Венецианската къща, Покритото стълбище и Църквата на хълма.
По обед отпътуване и фото-пауза при Укрепената църква в Биертан – построена в готически стил в периода
XVXVI век, когато районът е бил част от кралство Унгария – заедно със заобикалящото я село Биертан е под закрилата на ЮНЕСКО. Продължаване за Алба Юлия (Бълград) – разходка из старата крепост на града, приютила католическата катедрала „Св.Михаил“, Националния музей на Обединението, където се подписва Трианонския договор за присъединяването на Трансилвания към Румъния, прокламирано с декларация на 01.12.1918 г. и от тогава национален празник на Румъния; православната катедрала на коронясването на крал Фердинанд Първи и кралица Мария през 1922 г., библиотеката, княжеския дворец и руини от римляните до наши дни. Отпътуване обратно за Сибиу. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден:

Закуска.  08.00 ч. Освобождаване на хотела и пешеходна разходка из забележителния трансилвански град Сибиу – крепостните стени, Големия площад – католическата църква „Св. Троица”, Кулата на Съвета, Малкия площад, Моста на лъжите, плoщад „Х  юет”, Евангелистката църква „Св. Богородица",  двореца Брюкентал (отвън). Свободно време за разглеждане на музеи или посещение на коледния базар. 12.00 ч. Отпътуване за България. Почивки по пътя. Пристигане в Русе, Шумен и Варна късно вечерта, в Бургас – около полунощ.

Цена:

тръгване:

от Бургас

от Варна

от Шумен

от Русе

Цена възрастен в двойна/тройна стая: 

199.00 лв.

189.00 лв.

184.00 лв.

179.00 лв.

Цена на дете до 12г. с двама възрастни  в стая

179.00 лв.

169.00 лв.

164.00 лв.

159.00 лв.

* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи
  съответно 9/6/3 %
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО

Цената включва:

-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, гранични, магистрални такси и паркинг;
-> 2 нощувки със закуска в хотел 3* в района на Сибиу;
  
-> пешеходна обиколка в стария град на Сибиу;
    
-> екскурзия до Сигишоара, Биертан и Алба Юлия;
          
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

Цената НЕ включва:

-> доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 евро за лица 70-84.99 год. – 6.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
-> доплащане за единична стая – 60 лв.;
 
-> доплащане за ползване на двойна седалка от един турист: 100 лв.;
-> разходи за градски транспорт и входни такси (ориентировъчни цени към 21.12.2016 г.):
Сибиу: музея Брюкентал (музей на изящните изкуства) – 20
RON за галерията за европейско изкуство, 12 RON за галерията за румънско изкуство; музея Астра – 15 RON; Евангелистката църква – 5 RON; Евангелистката църква + часовниковата й кула – 8 RON, Кулата на Съвета – 2 RON;
БиертанУкрепената църква в Биертан – 10
RON; Сигишоара: Църквата на Доминиканския музей – 5 RON; Историческия музей – 17 RON; родната стая на Влад Цепеш – 5 RON;
Алба Юлия: Музей на съединението и зала на съединението – 20
RON

Допълнителна информация:

* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване, заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи..
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва
  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Румъния: парична единица – румънска лея;
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Валутен курс: 1 лв.= 2,20
RON;
* Часово време:
  България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.
* Агенцията си запазва правото на размяна в последователността на посещение на обектите по програмата съобразно промените в работното им време.

 

Д-004


Приказна Румъния - ранни записвания

2 нощувки -3 дни

Резервирай