Санкт Петербург - полет от Варна

Цена: от 1954 лева

Категория: Екскурзии › Архив

     САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

 

ЗЛАТНА ЕСЕН В

САНКТ ПЕТЕРБУРГ

 

 

 

02 – 08 СЕПТЕМВРИ 2017

7 ДНИ / 6 НОЩУВКИ

С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

 

Санкт Петербург е най-северният от големите градове на планетата,наричан Северната Венеция. Петър I решава да построи новата столица на Русия върху устието на река Нева през май 1703 г., за да стои като прозорец към Европа и да съперничи по великолепие и разкош на всички европейски столици. Природата тук е необичайна - сурова през зимата, но и приказна, романтична през пролетта и есента.

 

Цена от 999 евро /1954 лева на човек

 

 

Хотел

На човек в двойна стая

На човек в единична  стая

Трети възрастен в двойна стая

Дете до12г- доп. легло дв.ст.с 2 възр.

Хотел Аглая  3* или подобен

http://aglaya-hotel.ru/   

999 евро /

1954 лв.

На запитване

На запитване

На запитване

Цената включва:

Ø Самолетен билет за полет Варна– Санкт Петербург – Варна с лет. такси ;

Ø 6 нощувки на база нощувка със закуска в хотел Аглая 3* или подобен;

Ø Трансфери летище-хотел-летище;

Ø Описаните екскурзии  с лицензиран екскурзовод на български език;

Ø Входни такси за посещаваните музеи по програмата;

Ø Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/ ;

Ø Водач от фирмата организатор  

Цената НЕ включва:

Ø Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 119 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат

Ø Обяди и вечери

Ø Нощна екскурзия с корабче по Нева;

Ø доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Полети:

02 септември 2017 Варна –Санкт Петербург     1040 1345                     

08 септември 2017 Санкт Петербург – Варна    1535 1855

Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.

 

 

Предварителна програма:

 

Първи ден /02.09.2017/

Отпътуване от  Варна в 10:40,кацане в Санкт Петербург в 13:45.Трансфер от летище и Панорамна автобусна екскурзия (продължителност към 3 часа) на града с екскурзовод на български език : Невский проспект, Дворцовия площад: главния площад на града, където се намират Зимният двореж,църкви и колоната на Александър Велики; Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцера Аврора,  Петропавловската крепост и др. Настаняване в хотела. Нощувка.

Втори ден /03.09.2017/

Закуска в хотела. Екскурзия на български език  до Петерхоф (продължителност към 7 часа)  - извънградския дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата  и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че  може да се равнява с най-добритеот тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжени от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският  любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър Посещение на  Големия дворец  и разглеждане на Нижний парк.Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Трети ден /04.09.2017/

Закуска в хотела. Екскурзия  на български език до Царское село , двореца и парка на Екатерина Велика (продължителност към  5 часа) –Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, използвана за пищни балове и приеми, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета, Картинната галерия, в която почти всеки сантиметър от пространството по стените е покрит с великолепни платна от 17-ти и 18-ти век и, разбира се, легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година.

Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО, Царско село е уникален архитектурен паметник, изваян от ръцете на най-добрите художници и архитекти от цял свят.

Връщане в С. Петербург. Свободно време. Нощувка.

Четвърти ден /05.09.2017/

Закуска в хотела. Екскурзия  на български език (продължителност към 6 часа)  до Исаакиевский собор – най- големият православен храм на Санкт Петербург. Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Неин автор е френския архитект Огюст Монтферанд, чието творение е четвъртото, посветено на Св. Исаак на Далмация в града. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Исакиевската катедрала има внушителните 101,5 метра височина и въпреки това, че не е толкова грандиозна по размери, колкото Църквата на Спасителя Христос в Москва, тя притежава неповторим интериор и в нея се съхраняват едни от най-ценните религиозни богатства в страната. Днес Исакиевската катедрала функционира като музей, но по празници все още се провеждат в нея главни църковни събития. Посещение на Ермитажа – Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и  са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време. Нощувка.

 

 

Пети ден /06.09.2017/

Закуска в хотела.Екскурзия на български език в Юсуповски дворец (продължителност към 5 часа)  –Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл, исторически и културен паметник, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор.
До 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин - сибирският селянин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай Втори. Днес Юсуповския дворец е едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповата фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, възродени от труда и таланта на петербургските реставратори са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.  Посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спа


01-08- септември 2017

7 дни/6 нощувки

Резервирай