О-в Левкада -05.08,2017-потвърдена

Цена: от 264 лв

Категория: Екскурзии › Автобусни

Остров ЛЕФКАДА – късче от Рая
Лефкада - четвъртият по големина от групата на Йонийските острови, разположен в западната част на Гърция, между островите Корфу и Кефалония.  Островът е бил част от континента., но по време на управлението на Коринт е прокопан канал, чрез който той се отделя от континента и добива характеристиката на истински остров. Днес отново е свързан с континенталната част чрез изкуствено насипан провлак, което го прави изключително лесно достъпен.

 4 дни / 3 нощувки                          с тръгване от Бургас, Варна и София
.

05-08.05.2017 г.;       01-04.06.2017 г.;      21-24.09.2017 г.;        19-22.10.2017 г.

 

1-ви ден: Отпътуване в 22.30 ч.(предния ден) от Варна**, ул.“Антим Първи“; в 01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“, 07.00 ч. от София, стадион „В.Левски“по маршрут ГКПП Кулата - Йоанина - Превеза - Лефкада. Пристигане на остров Лефкада – благословен с едни от най-красивите плажове, тюркоазено синя вода и красиви бели пясъци, които го правят една от най-популярните дестинации в света. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.                          

2-ри ден: Закуска.  Свободно време или по желание и срещу доплащане обиколка на острова: столицата град Лефкада (Централният площад; църквата "Св.Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата "Св.Мина" и Катедралата. Възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните); крепостта "Св. Мавра", построена по заповед на французите през 14 век; вятърните мелници в Агиос Йоанис; посещение на манастира "Панагия Фанеромени" – най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида;  курорта Нидри и най-южното селище Василики. Връщане в хотела. Нощувка.           

            3-ти ден: Закуска. Свободно време или по желание срещу доплащане целодневен круиз с кораб: Отпътуване за град Нидри - най-оживеният курорт, намиращ се на източния бряг на остров Лефкада. Оттам отплаване с кораб, който отвежда до световноизвестния плаж „Порто Кацики“ – възможност за плуване, акостиране на остров Итака – островът на Одисей и свободно време за разходка, продължаване към остров Кефалония – най-големия от седемте Йонийски острова и свободно време за разходка в красивото и китно градче Фискардо. Следва остров Меганиси с пещерата Папаниколис, използвана през Втората Световна Война като скривалище на легендарните Папаниколи подводници. Трите острова Скорпиос, Спарти и Скорпиди, собственост на фамилия Онасис, и днес напомнят за любовта на корабния магнат към певицата Мария Калас. Остров Мадури, родно място на великия поет Аристотелис Валаоритис, е наследен и превърнат в музей от неговите правнуци. Връщане в хотела. Нощувка.       

            4-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България и кратък престой за обяд в град Йоанина – столицата на регион Епир и разположен на езерото Памвотида. Пристигане в София вечерта, в Бургас късно вечерта, във Варна след полунощ.        

 

За дата 04-07.05.2017

От Варна -  264 лв – възрастен в двойна / тройна стая / дете до 12 г. – 234 лв

За дата 01-04.06.2017 г

От Варна -  274 лв – възрастен в двойна / тройна стая / дете до 12 г. – 244 л

* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %

* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи   съответно 9/6/3 %

* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО

 

Цената включва: 

-> транспорт с лицензиран автобус; 

-> пътни и гранични такси;

-> 3 нощувки със закуски в хотел 3*;

-> водач от агенцията;

-> туристическа застраховка с покритие 5000 € за лица на възраст до 69.99 год.

 

Цената не включва:

-> доплащане за медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 70-84.99 год. – 8.00 лв.;

лица 85 и повече години не се застраховат;

-> доплащане за единична стая – 30.00 лв. на вечер;

-> обиколка на остров Лефкада –  20 лв./ 10 €;

-> екскурзия до град Нидри и целодневен круиз с кораб (7 острова) – 60 лв./ 30 €;

-> градски транспорт, лични разходи, входни такси: Археологическия музей – 3 €; Музея на фолклора – 3 €; крепостта "Св.Мавра" – 3 €.

 

Допълнителна информация:

* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родителив зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30% от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи -
7 дни преди датата на отпътуване;

* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Карнобат  – 15 лв.; Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.

* Гърция: няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

* Парична единица – евро; 

* Часово време:  България 12:00 ч.   Гърция 12:00 ч.       

* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.


4 дни - 3 нощувки

30 лв отстъпка за всеки именник на 05,08,17

30 лв отстъпка за дете за дата  01,06,17

Резервирай