мини Егейска Турция 22 септември 2017

Цена: 230 лв

Категория: Екскурзии › Автобусни                 МИНИ  ЕГЕЙСКА  ТУРЦИЯ

Троя – Бергама – Кушадасъ – Ефес –

къщата на Дева Мария – Памуккале – Измир

дати –   14.04-17.04.2017                    цена – 230,00 лв.

                        22.09-25.09.2017

1 ден–03.00 часа Отпътуване от Варна  /пред Катедрата / Спиране за кратко  на бензиностанция ОМВ до хотел Мираж в  Бургас / Пътуване  по маршрут ГКПП М. Търново – Чанаккале –  Кушадасъ. Преминаване на пролива Дарданели с ферибот Галиболи – Лапсeки или Еджеабат – Чанаккале /пролива Дарданели разделя Егейско и Мраморно море/. Спирка в Троя за разглеждане на останките от античния град, овековечен в Омировата “Илиада”.След обяд пристигане в гр. Бергама, известен с една от първите в света клиники на Асклепий – бога на медицината, останките от античния театър и олтара на Зевс. По желание изкачване с лифт и разглеждане руините на древногръцкия град Пергамон .Вечерта пристигане в курорта Кушадасъ разположен на брега на Егейско море. В превод името на града означава "Птичи остров" – малък скалист остров с формата на птича глава, разположен близо до пристанището на града. Настаняване в хотел  3* . Вечеря. Нощувка.

2 денЗакуска. По желание допълнителна екскурзия Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод /доплащане 80 лв, с включен обяд/. Посещение на най-добре запазения античен град Ефес и разглеждане на останките. Тук можете да се възхитите на библиотеката на Целзий, римските бани и амфитеатъра с места за 40 хил. зрители, където и днес се изнасят концерти. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си, а днес той е един от най-посещаваните туристически обекти в Егейска Турция и място за поклоничество. След обяд разходка в китното село Шириндже и дегустация на традиционно ароматно плодово вино. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 денЗакуска. По желание еднодневна екскурзия до  Памуккале /доплащане 80 лева , с включен обяд/. Богатите на минерали солни термални води през вековете са образували бели тераси, наподобяващи памучени планини. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на заболявания като ревматизъм, остеопороза и др. Професионален екскурзовод ще Ви разкаже интересни истории за тези места, които ще Ви заинтригуват. Входната такса за извора на Клеопатра не е включена в цената)  Обяд . Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

4 денЗакуска. Отпътуване за България. По желание спирка в третия по големина град в Р Турция Измир. Посещение на една от най-големите забележителности на града – Часовниковата кула – красива мраморна кула, с височина от 25м., емблемата на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града; Разходка в центъра на града . Късно вечерта пристигане в България.

В цената са включени:

  • транспорт с комфортен автобус 3* от Варна ;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел  3*  в Кушадасъ в двойни и тройни стаи
  • водач по време на пътуването;
  • БОНУС обиколка на третия по големина град Измир

 

 

В цената не са включени:

·         гранични, пътни такси и застраховка – 10,00 лв./задължително доплащане/

 

·         входните такси на посещаваните обекти в Троя,лифт до Пергамон

·         екскурзия Ефес и къщата на Дева Мария – 80 лв /с включени транспорт, входни такси, обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език и обяд/

·         екскурзия до Памуккале – 80,00 лева  /включва транспорт, входен билет, местен лицензиран екскурзовод на български език, обяд

·         Екскурзия до  Шириндже -10 лв

·         Доплащане за настаняване в единична стая.

 

* Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при минимум 25 записани туриста.

 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- валиден задграничен паспорт поне 60 дни след датата на завръщане;

- за лица под 18 г. - нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад граница.

 

Записването става с внасянето на депозит – 30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването. Посещаваната страна е без строго специфични санитаро - хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

 

 


4 дни 3 нощувки -

 НОВО - ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОЛЕТ С БАЛОН НАД ПАМУККАЛЕ- 90 ЕВРО

 

 автобус от Варна и Бургас

Резервирай