Грузия- полет от Варна

Цена: от 1485 лева

Категория: Екскурзии › Архив

     САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

НЕПОЗНАТА ГРУЗИЯ

 

С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

 

22 – 26 СЕПТЕМВРИ 2017

5 ДНИ / 4 НОЩУВКИ

Грузия е далечна,романтична и , митична страна.Именно тук Язон открива Златното руно, също тук Прометей бива прикован към планината Казбек, след като открадва огъня от боговете, и тук по бреговете на река Терек е живяло безстрашното племе на амазонките. По време на пътуването си из Грузия ще посетим удивителната столица Тбилиси. Из малките улички на старата част на града се крие чудна смесица на култури: църкви, издигащи се до джамии;  православни свещеници и арменски евреи живеещи в разбирателство от години. Ще посетите древната столица Мцхета, по стария грузински военен път до Гудаури, разположен под високите върхове на Кавказ. Ще се насладите на  Кутаиси, сърцето на грузинската култура. Ще спрем край големия пещерен град Уплистсикхе, изсечен направо в скалите от ранните християни. И не на последно място за истинските ценители на доброто вино и храна сме предвидили специална вечеря с местна програма и дегустация на вино в местна винарна.

Промо цена за ранни записвания от 759 евро/ 1485 лв

 

Специална цена за ранни записвания до 31.03.2017  

 

Хотели

На човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

хотел Grand Palace Tbilisi 3*

или подобен

https://en.grandpalacetbilisi.com/

759 евро /

1485 лева

80 евро /

157 лева 

Хотел Laerton 4*

или подобен

http://www.laerton-hotel.com/tbilisi-home.html

859 евро/

1680 лева

150 евро/

294 лева

Цената включва:

Ø Самолетен билет за полет Варна– Истанбул – Тбилиси – Истанбул – Варна с лет. такси ;

Ø 4 нощувки на база нощувка със закуска в хотел кат. 3* или 4*;

Ø Трансфери летище-хотел-летище;

Ø Описаните екскурзии  с лицензиран екскурзовод на руски или английски език;

Ø 1 вечеря в местен ресторант с фолклорна програма

Ø Дегустация на вина в местна винарна

Ø Входни такси за посещаваните музеи по програмата;

Ø Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/ ;

 

Цената НЕ включва:

Ø Обяди и вечери

Ø Входове неупоменати в програмата

Ø Джипове 4х4 в Казбеги до църквата Гергати Тринитатис

Ø доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Полети:

22 септември 2017 Варна–Истанбул 03:55 -04:55/ Истанбул–Тбилиси 06:25-09:45                     

26 септември 2017 Тбилиси-Истанбул 17:20-18:55/ Истанбул –Варна 01:20 -02:25

                     

Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.

 

Предварителна програма:

 

 

Първи ден /22.10.2017/Варна – Истанбул- Тбилиси

Отпътуване от  Варна в 03:55,кацане в Истанбул в 04:55. 06:25 полет от Истанбул, кацане в Тбилиси 09:45.Трансфер от летище и свободно време за кафе и закуска (допълнително заплащане) .

Панорамна обиколка на Тбилиси. Започваме от Стария град, ще посетим църквата Метехи от XIII век, синагогата, катедралата Сиони от VI-VII век, най-старата базилика в Тбилиси Анкхискати. Посещение на Националния музей на Грузия , където се съхранява уникална колекция от сребърни и златни артефакти и бижута от пред християнския период.

Настаняване в хотела и свободно време за почивка и обяд (допълнително заплащане).

Следобед продължаваме тура с посещение на крепостта Наркита от IV век, от която се открива невероятна гледка към стария град. Продължаваме с посещение на подземните Серни бани от 17ти век.

Вечерта ще имате възможност да се насладите на вечеря в традиционен грузински ресторант с фолклорна програма.  

 

Втори ден /23.09.2017/-Тбилиси–Гори - Упицикхе – Мцхета – Тбилиси /240 км/

След закуска в хотела се отправяме към Гори, родното место на Сталин. Ще спрем за снимки и продължаваме към скалния град Упицикхе. Името на грузински означава буквално "Крепост на Господ". Този древен скален град в източната част на Грузия е разположен на левият бряг на река Мтквари, на около 10 км източно от град Гори.  Отпътуване до Мцхета (забележителност в списъка на ЮНЕСКО) на 20 км от Тбилиси, древна столица на грузинското кралство от 3-ти век преди Христа до 5 век след Христа. Следва посещение на голямата Източно Православна Катедрала Светитсковели (Svetitskhoveli), чиято история е от 4 век, а в днешният си вид е завършена през 1029 година. Археолозите го считат за едно от най-старите градски селища в Грузия. От 2007 година е в списъка на световните културни забележителности на ЮНЕСКО. Разглеждане на историческия и архитектурен комплекс Джавари, манастир- строен в зората на грузинското християнство, между 585 и 604 година, който и до днес е едно от свещените места за поклонение на вярващите християни.  Вечерта връщане в Тбилиси и нощувка.

 

Трети ден /24.09.2017/-Тбилиси – Бодбе – Синяни – Велисцихе – Цинандали – Телави Тбилиси /290 км/

Закуска в хотела. Отпътуване към региона Кахети. Само на час път западно от столицата Тбилиси, тук се произвежда повече от 60% от виното в Грузия. Отглеждат се над 500 сорта грозде, като регионът има традиции датиращи от повече от 8000 години и се смята за родното място на винопроизводството в световен мащаб. Сортовете не са от най-познатите (някога да сте чували за саперави, мцване или чинури? в краен случай може и да ви е познато ркацители), а стилът на винопроизводство не е традиционен по съвременните стандарти (голяма част от ферментацията се случва в глинени съдове, наречени квеври), но няма да срещнете някой, който да се оплаква от вкуса на виното. Посещение на манастира Бодбе посветен на света Нино. Тук се намират мощите на светицата. Тя е живяла през IV в. и е докарана като робиня от Кападокия. Много скоро тя се прочува като лечителка и в името на Исус Христос и успява да помогне дори на грузинската царица. Посещение на укрепения град Синяни. Градът е запазил типичната си архитектура и предлага отлични гледки към заобикалящите го Кавказки планини. Отправяме се към Велисцихе и ще се насладим на прочутото грузинско гостоприемство с дегустация на местни вина и продукти. Ще видите старинните начини за прозиводство на вино с преси и квеври за отлежаване. Отпътуване за Цинандали и посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на 19 в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. Посещение на музея на винарната и красивия парк. Следва посещение на  Телави – столицата на Кахетинска област. Тук ще посетим местния пазар отрупан с пресни плодове и зеленчуци, месо и риба.Привечер връщане в Тбилиси. Нощувка.

 

Четвърти ден /25.09.2017/-Тбилиси – Казбеги – Гергати Тринитатис – Ананури – Тбилиси /320 км/

Закуска в хотела. Рано сутринта отпътуване за района на планината Казбеги. Пътят на Грузинската военна магастрала, по които ще минем е много романтичен и живописен. От едноименния град Казбеги , известен с живописното си разположение в планините на Голям Кавказ, се отправяме на 2-часов пешеходk


22-26 септември 2017

5 дни /4 нощувки

Резервирай