Браила- Яш, Кишинев -29.04.2017

Цена: 180 лв

Категория: Екскурзии › Архив

Екскурзия до Браила, Яш, Кишинев, Втората по големина изба в света „Крикова”

ПРОГРАМА

Дата: 14.10.2016- Ден и празник на Св. преподобна Параскева-Петка Епиватска (Търновска) в Яш

Цена: 180.00 лева

1- ден

04.15ч Отпътуване от Варна, ул. Антим-1 /Археологически музей/ 05.00ч Отпътуване от Добрич, Младежки дом в посока Румъния. Преминаваме през ГКПП Кардам в посока Браила. Кратка разходка около речната гара, посещение на Регионален исторически музей Браила, паметник на император Траян Август, църквата „Архангел Гавраил”, гръцката църква от 1872 г., със стъклопис, джамията от XVII век, и българска църква - известна на браилчани като "Бисерка Булгаряска" на ул. "Петър Майор", пресечка на ул. "Република". Отпътуване към град Яш- известен като културната столица на страната. Посещение на главните светини и забележителности в центъра на Яш:
-
 Манастирът "Св. Три Светители" – построен през 1639 г. по време на управлението на Василе Лупу. От 1641 – 1889 г. мощите на Св. Петка са били в този манастир, след 1889 г. са пренесени в Патриаршията – Катедралата.
-
 Посещение на църквата "Св. Георги", която се намира в Патриаршеския комплекс, построена 1761 – 1769 г. Разглеждане на Голя манастир. Манастирът е заобиколен от стена, камбанария, висока 30 м, към която водят 120 стъпала. През 1711 год. манастира е посетен от Цар Петър Велики
- Църква "Свети Николай" построена по времето на управлението на княз Стефан Велики в периода 1491-1492год. Свободно време. Нощувка.
2- ден
Закуска. Отпътуване за Молдова – земя на кръстопът на различни култури, на романската и славянската, населявана от бесараби, гагаузи, молдовци, украинци, румънци. Почти непозната за останалия свят, Молдова е една от последните „истински”, непроменени от туристическия поток, дестинации. Наситена със събития история, вековни традиции и ритъм на живот, неизменно следващ народните празници и обичаи, огласян от лиричната песен „дойна” и освен това манастирски комплекси и крепости, и изненадващо добро вино –
Fataesca Negra, Galbena, Plavai. Туристическа програма в Кишинев – пешеходна обиколка и разгледждане на Свещените порти, Стария град с Катедралата, Националния музей и като град на културата Кишинев впечатлява с многобройните си театри, Операта, Балета…
Отпътуване за
Втората по големина изба в света „Крикова” Крикова- ПЕРЛАТА НА МОЛДОВСКОТО ВИНОПРОИЗВОДСТВО. Основана е през 1952 г. За да стане избата, са използвани коридори от галериите за добив на варовик, започнати още от 15 век и дълбани векове наред. Камъкът е използван при строителството на град Кишинев.Представлява истински подземен винен град с широки улици, складове, зали за дегустации. Общата дължина на виненото предприятие съставлява 120 км. Постоянна ежегодна температура от 12 градуса и средна влажност 97 – 98 % – отлични условия за съхраняване на 30 милиона литра висококачествени вина. При производството на игристи вина се използва строго класическата френска технология за производство на шампанизирано вино . Предлага се завършването на разходката с дегустация в някои от залите за гости: „Гагарински Зал”, „Морское Дно”, „Национальны Зал” и др. Разходката се осъщестява с електрически влак. Отпътуване за Яш. Нощувка.

 

3 - ден

Закуска. Свободно време или по желание пешеходна екскурзия в Яш с посещение на Унири музей/ Музей на обединението/, Университетски музей, Дворецът на културата се намира в Яш. В него се помещават четири музея: Музеят на изкуствата, Музеят на историята, Етнографският музей и Музеят на науките и технологиите. Музеят на изкуството е един от най-важните в страната.. Отпътуване за България. В зависимост от пътната обстановка кратко време за престой в Констанца. Връщане в България около 21.30-22.00ч.Цената включва:
- транспорт с комфортен автобус
- 2 нощувки със закуска в хотел 3* в Яш
- застраховка
- екскурзоводско обслужване
Цената не включва:
- доплащане за единична стая- 25.00 лева на вечер
- входни такси в Румъния- за
 Музеят на изкуствата, Музеят на историята, Етнографският музей и Музеят на науките и технологиите общо 40 леи за възрастни, 20 леи за пенсионери и студенти; за Музей Унири- 12 леи за възрастни и 6 леи за пенсионери и студенти
- входна такса за винохранилището в Крикова- 25 евро с включена дегустация на 4 вида вина и типична молдовска баница. Турът трае около 2 часа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2 нощувки със закуски

Други дати : 13,10,2017

Посещение на  избата  Крикова -дегустация

Резервирай